Ep 142 Asistenca e papunesise + benifite?

Ne kete interviste per Radio TV Scan ndajme mendime me gazetaren Dafina Hysa mbi mundesite e:

  • rritjes se trajnimeve per punekerkuesit
  • krijimin e nje partneriteti publik (shteti), privat (ne, trajnuesit ne treg) per te sjelle me te miren te punekerkuesit qe mbeshteten me ndihme sociale te papunesise
  • kryerjes se sa me lart permes teknologjise
  • etj, etj.

Gjithe sistemet e rrjetave sociale ne ndihme te te demtuarve me shume nga goditje boterore apo rajonale, jane zhvilluar si nje adresim i nevojave urgjente te nje pjese te popullates te goditur drejtperdrejt, dhe ne pamundesi per t’ia dale vete mbane.

Po ne, a po bejme kete per kete pjese te popullsise te shvendosur jashte tregut te punes per shkak te pandemise se korona- virusit 19? Cfare presim? Jane shpenzuar (me te drejte) 281 mln leke dhene si asistence per grupet qe perfitojne nga asistenca sociale.

Pyetja sugjerim e imja, sa vlere kane keto ndihma kaq te vogla per ri-kthimin e kesaj force aktive ne tregun e punes? (Kur vete perkufizimi i kesaj asistence eshte ndihme per t’i ri-kthyer ne tregun e punes).

A po funksionojne (dot) programet nxitese te zyrave te punesimit drejt shkollave profesionale? Vete keto te fundit, i kane kapacitetet te mbulojne zhvendosjet nga puna te forces se punes nga jugu ne veri?

A nuk do te jete me mire, qe bashke me kete ndihme, tju jepet edhe trajimi yne per ruajten nga atrofizimi te aftesive te tyre te meparshme dhe pajisjen me aftesite e reja per t’u pershtatur me dinamikat e reja te tregut te punes?

A nuk eshte koha te mendojme per bashkepunime ne te mire te kesaj kategorie?

Keto, dhe disa te tjera, ne 15 minuta interviste,

Miqesisht,

Elida

More To Explore

Are you ready to start?

take a quick survey to see which of our programs is right for you

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login