Ep 124 Kush jane ‘te mite’?

Ka kaq shumë njerëz të mirë në botë me ekspertizë qe nuk kanë lirinë e merituar dhe as ndikimin e duhur ne familjen e komunitetin e tyre sepse nuk kane lirine financiare.

Kam ne mendje dy zonja qe mi ka prezantuar nje kliente-mike qe eshte nga marketeret me te mira ne Shqiperi dhe zgjedhur si best influencer rajonal. Pra dikush qe ka ndikim te keto dy zonja. Jemi takuar disa herë dhe te dyja

Ato jane eksperte te klasit botëror, sepse prej vitesh punojne ne organizata endërkombtare me projekte ne tre kontinente. Jane duke punuar me njerez shume të zote dhe te famshem dhe kjo eshte tema qe kane ne goje sa here jemi takuar, kenaqesia qe mrrin nga puna me ta, por sa larg eshte kjo nga permbushja e tyre profesionale, ose e thene me thjesht, kjo njohje dhe ekspertize e tyre nuk iu prodhon per veten e tyre te mira materiale, vec rroges.

Vijnë te une me deshiren të bëjne para dhe te ngrene veten mbi nivelin ku jane nga ana profesionale ne karriere.

Cfare shoh qe nuk bejne eshte: te vendosin! Te vendosin! Te vendosin! Cfare? Te dalin nga aty ku jane qe nuk ju pelqen dhe te mesojne te shpëtojne karrieren e tyre, dhe rrjedhimisht te permiresojne cilesine e jetës se tyre permes vendsomerise te vete zhvillimit!

Eshte kjo pavendosmeri qe i mban te parealizuara (dhe nuk duken aspak keshtu, por ne takimet e fundit me to  nga zoom, ne mes te bisedes ishin te prekura, te thyera, sepse puna qe kishin i mbushte gjithe kohen dhe nuk merrnin dot vendimin te na bashkoheshin ne programet tona, ndersa tani, duke punuar online, punedhenesit iu kishin pergjysmuar kohen e punes dhe rrjedhimisht edhe pagesat, duke ndikuar direkt ne nivelin fiks te jeteses se tyre dhe te familjes se tyre . Pra kuptohet pse ishin te prekura.)

Pjesa më e keqe në lidhje me këtë është se unë nuk mund t’i ndihmoj pavarësisht përpjekjeve të mia më të mira  për t’iu dhënë specifikisht disa podcaste te miat t’i degjojne, ose libra për të lexuar e futur me thelle ne konceptet qe ndaj ne podkaste, ose ide për të zbatuar, dhe madje edhe duke u përpjekur t’iu dërgoj pune nga klientet e mi per ekspertizen e tyre pra biznes mirefilli! Pa sukses! Sic them shpesh thjesht nuk mund te besh njeri te doje te vlerësoje e zhvilloje veten e vet dhe te sjelle vlere ne treg dhe ndikim e ritim tjeter per familjen e vet dhe komunitetin rrotull tyre. Duhet te duan dhe dueht ‘a marrin vete vendimin!

Ndjehem keq kur personi qe i ka referuar me thote sa here kemi sesionet bashke sesa sfida po kalojne keto dy zonja me situatat e reja. Realisht ndihem keq sepse kane cfare duhet te ecin para per te miren e atyer vete, por edhe per tregun tone, edhe per klientelen time qe ju duhet ekspertiza e tyre ndërkombetare.

A e shohin veten si eksperte? Po, nuk ju mungon vetevleresimi dhe vetebesim,
A e kuptojne qe duhet te dalin ne treg sepse kane cfare ofrojne dhe mund te pasurojne familjet e tyre duke dhene e duke fituar me shume? Po, e dine, nuk kane lene asnje ‘guru’ te zhvillimit persoanl pa ndjekur, me Tony Robbins, me Simon Sinek  etj etj.

Nëse e kam thënë një herë, e kam thënë një mijë herë : Nuk ka asnjë marrëdhënie midis të qenit i mirë dhe i shitur ne treg! Nuk ka rëndësi se sa i mirë është produkti, shërbimi ose ekspertiza juaj derisa dikush t’a provoje kete duke e blerë.Kaq e thjeshte! Ka kaq shume eksperte te vertete qe nuk jane te kenaqur nga sa ju jep karriera e tyre apo ekspertiza e tyre.

Arsyeja që ata kurrë nuk paguhen nuk ka asnjë lidhje me atë nëse ekspertiza, produkti ose shërbimi i tyre është cilesor.
Nëse jeni “të mirë” dhe krijoni vlera, duhet të pozicionoheni, produkti, shërbimi juaj dhe / ose ekspertiza juaj në një mënyrë tërheqëse për njerëzit. Nëse nuk e bëni, jo vetëm që njerëzit nuk do të bëjnë kurrë biznes me ju por as nuk do të jeni në gjendje t’u shërbeni atyre – dhe kurrë nuk do të keni llojin e lirisë që dëshironi.

Dhe pyes, çfarë i paraprin diçkaje që blihet? Pergatitja dhe shitja /marketingu! Pikerisht cfare ne japim prej mbi 10 vitesh ne treg!

Kështu që, duke thënë këtë, a njihni dikë në jetën tuaj që është një ekspert, por ai thjesht nuk mund të marre VENDIMIN te vere para kete punen ‘e shitjes’? Keta jane ‘te mite’! Ju lutem dergojuani kete blog. Mund të jetë ndryshimi midis tyre që jetojnë një jetë me ‘te shtyre’ dhe jetës që deshirojnë.

Këtu janë disa pyetje të thjeshta për të filluar që të mund të fitoni më shumë para dhe të ndikoni me ekspertizën tuaj:

Artikuloni me mua: Cila është nje ekspertize/ aftesi e provuar juaja qe doni te nxirrni ne treg?

Komunikoni: Ne cilen faze te ‘paketimit’ marketimit te ekspertizës produktit / shërbimit jeni?

Take actions: Cfare (mos-marrje VENDIMI) te pengon te dalesh ta besh realitet kete pjese te karrieres tende?

Eshte mungese kohe? (Nuk ma merr mendja, ne punojme online, dhe gjithe sa duhet nga ty, eshte 20-30 minuta nga ‘your best time’ cdo dite! Kaq!

Eshte mungese mjetesh financiare? (Nuk e mendoj dot kur rezultati i pare nga futja e karrieres ne nje marsh me lart, ne nje korsi tjeter, eshte rritja financiare, shihni deshmite e miqve kliente taneve psh ketu: https://emi-cc.com/en/gallery/)
Personalisht mendoj eshte mos marrja e vendimit me te madh tuajit: te marresh ndihmen e duhur te pergatisesh veten per ne marketplace qe ju pengon.
Merrni një vendim TANI mos e shtyni, qe te filloni te perdorni fuqine e ekspertizes suaj per te fituar lirine qe vjen nga plotesimi i cfare ju deshironi ne karriere. Sot me të vërtetë mund të jetë dita qe ju filloni te ecni ne nje karrire te plote, me tre korsi, jo vetem nje dhe gjysmake. Dhe sot jemi te mbushur me informacion dhe shume prej tij eshte informacion shume demtues jo vetem pse ju merr kohën por sepse ju drejton ne vende te gabuara, ku mungon ekspertiza dhe rrjetezimi i duhur.
EMI-CC dhe gjithe klubi i klienteve e ish klienteve tane eshte nje rrjet i konsoliduar udheheqesish ne ekonomi dhe jo vetem. Kur dikush na bashkohet i bashkohet ne fakt nje rrjeti njerezish te sukseshem ne fushat specifike nga pothuajse te gjitha industritë ne Shqiperi dhe bote. Cdokush qe na bashkohet:
v-Behet me i mire dhe sheh jeten e punen nga nje kendveshtrim me i mire.

v-Vendosin ekspertizen e tyre nen driten e shtimit te vleres ne nje zinxhir tashme te gatshem tregu, pra klientele e gatshme, e hapur te ndihmoje e te ndihmohet ne te njejtin proces

v- nje ‘zhytje’ direkte ne praktike te cfare mesohet ne coaching bashke me mua, Eliden ose me coach te tjere.

Konsultimi dhe rrjetëzimi me sipërmarrësit me mendje të njëjtë, te qenit ne menyre konstante ne nje rrjet te tille, ben qe parate e paguara ne fillim te programit bashke te jene nje investim i suksesshem me benifite te menjehershme. Thjesht lidhja per jete me pjesëmarresit e ketij rrjeti dhe miqesite profesionale qe menjehere perkthehen ne partneritete ekspertësh ben qe une te them me bindje: kushdo qe vjen ne programet tona do gjeje sherbimin me profesionist te gjendshem ne tregun e zhvillimit te individit dhe skuadrave, dhe personalisht ne mua, sherbetoren me te kualifikuar, me te dedikuar per sukesin tuaj.
Dhe pyetja nuk eshte a behet kjo? Keni plot deshmi ne website tone, por pyetja ngelet: a jemi ju nga ata qe merrni VENDIMIN tuaj TANI te merrni frutet e punes suaj ne treg? Te fitoni lirine financiare qe vjen nga plotësimi ne karriere? A njihni dike qe mund te duhet te marre kete vendim te na bashkohet? Thjesht fare:
Klikoni ne kete link https://emi-cc.com/en/contact-en/ per nje interviste me ne te shihni konkretisht cfare doni dhe dini te beni ne jeten tuaj profesionale.
Pasi te merrni nje vendim te tille, sakohe jeni me ne:

Do të mbështeteni me trajnime javore në grupe dhe individuale sipas programit tuaj, trainime private si dhe ndjekje me aplikacionin ‘Meliden’ dhe liberthin e ushtrimeve te punës së bashku.

A jeni të gatshëm të perfitoni jeten qe doni me 20-30 min pune në javë për rritjen tuaj? Tregu i punes i kaluar nuk do te kthehet me, por mund te jete per ty me i mire.
Zgjedhja është e juaja. Vendimi eshte i juaj. Na u bashkoni per te webinari ku sqarojme dhe ndihmojme qe te merrni nje vendim te mirëinformuar per veten tuaj ne hapin tjeter ne karriere.

Dergoni tani nje email ne emi-cc@emi-cc.com me kerkesen ‘Webinari Vendimi me i madh ne karriere’
Shihemi aty,
Miqësisht

Elida

More To Explore

Are you ready to start?

take a quick survey to see which of our programs is right for you

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login

X