Ep #91 Kujt i bën mirë kjo kohë e keqe? Pjesa 1

KOHE TE KEQIA?

Sa prej jush kur degjoni sot: jetojme ne kohe te keqe, ne kohe kur jemi si te burgosur brenda, kur duhet te dalim per nje ore dhe ate kohe e alternojme me te tjeret ne familje sepse lejohet vec nje person per familja? Sot degjova nje mike qe tha’ dola te hidhja plehrat dhe per here te pare thashe sikur te ishin cik me larg, qe te ecja pak me shume

Termi vete “kohe te frikshme apo kohe te keqia” mund te perkufizohet ndryshe nga njerez te ndryshem.

 Ja te mundohemi ta perkufizojme bashke:

Eshte si zona e gjerave ne ndryshim te vazhdueshem, kur te duhet te parashohesh cfare do te vije dhe te mos jesh kurre i sigurte per cfare vjen? Qe cfare vjen nuk varet nga ty po nga nje shumice te tjeresh qe jane aty jashte zones tende?  Eshte zona kur te duhet qe brenda rregullave te ekosistemit, te vendosura nga te tjeret, te duhet te besh rregullat e tua, strukturen tende, ne kalendarin e percaktuar nga ty. Zona ku je totalisht 100% pergjegjes per te ardhurat e tua, kur duhet te krijosh e dalesh ne treg ne menyren me te ndryshme te mundshme per te dhene vlere te te tjeret dhe kesisoj te krijosh te ardhurat e tua!

Per me tej, vazhdoj me kete perkufizim:

Je ne zonen kur nuk pret nga te tjeret te krijojne mundesi per ty por pervesh menget dhe fillon te krijosh vlere per te tjeret.

Mendoni qe sapo kam pershkruar “kohen e keqe” te dikujt sot ne karantine? Ne kohen kur tregu i punes mbyllet pothuajse totalisht dhe njerezit nuk kane fuqi blerese? Pra kur ka ndodhur qe koherat behen te frikshme sepse menyrat e tua te zakonshme te krijimit te te ardhurave te hiqen nga dora sa hap e mbyll syte?

Jo!

(… vazhdimi ne ep #92…)

Miqesisht,

Elida

More To Explore

Are you ready to start?

take a quick survey to see which of our programs is right for you

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login