Articles

Ep 168 A duhen detyruar ‘te papunet’ te punojne?

Eshte nje nga keqkuptimet me te medha qe kam hasur se fundmi. Kjo ndodh kur them hapur qe ne si shoqeri duhet seriozisht te shohim cilesine e atyre qe jane punekerkues, sidomos te atyre qe prej vitit te mbrapshte te pandemise kane humbur mundesine te punojne ku ishin te mire-rregulluar. Nuk ka dallime dhe favorizime per kedo qe gjendet i zhvendosur nga mundesia jetike dhe e drejta madhore e te pasurit nje pune te denje. Por jane shume te vecante kategoria e kesaj zhvendosjeje te papritur, te palidhur me mungese aftesish apo ekspertize, dhe sigurisht te pashperblyer per kete keputje

Read More »

Ep 167 Te papunet me diploma, pse nuk gjejne pune?

Pas pandemise se 2020 shkaktuar nga Covid 19, a eshte stabilizuar situata ne tregun e punes? Shume larg nga e verteta! A jane punekerkuesit e sotshem, sidomos ata qe kane qene mbi 12 muaj jashte pune me te njejtat karakteristika sic ishin pershembull ne 2019-ten? Nje bisede me gazetarin e SCAN TV me pyetje e pergjigje ku rrekemi te ndajme mendimet mbi cfare mund te behet, ne planin strategjik e ate operacional te ndihmohen kryesisht ata qe u zhvendosen prej efekteve vrastare te pandemise. Une sjell pervojen time nga eksperienca me biznesin time, ai, mjeshterisht, gjetjet nga INSTAT per 2021.

Read More »

Ep 166 Ti do ia dalesh! Kur ke deshtuar?

Sa e nevojshme eshte ta degjosh kete shprehje kur ke nisur te besh biznesin tend? Apo edhe punen tende te dyte, per vete, mbasditeve? Cfare e ben nje domosdoshmeri mbeshtetjen e njerezve tane rreth e rrotull? Diskutoj ketu disa arsye per kete mbeshtetje: Po fillon nje gje qe shpesh nuk ka strukture, thjesht nje vizion te mjergullt! Po futesh ne nje zone te re ku sa me lart te ngjitesh, aq me ‘ftohte’ behet 🙂 Po del pjese pjese apo plotesisht nga rutina e zakonshme e biznesit te strukturuar ku secili di vendin e secilit, dhe po futesh ne nje

Read More »

Ep 165 CEO, Burimet Njerezore, Xhelozite…

Sa te shpeshta jane xhelozite ne pune? Kur ndodhin me shpesh, kur biznesi calon dhe ka veshtiresi, dhe kjo ndofta krijon terren per ‘sherr’? Po nese ju them qe ne me te shumten e rasteve shfaqet kur progresi eshte i dukshem, dhe vecanerisht kur dikush nga stafi i larte eshte promotori i ketij progresi a suksesi te madh? Degjojeni dhe me shkruani mendimet tuaja, Miqesisht, Elida

Read More »

Ep 164 Pse duhet nje Coach? Dhe kujt i duhet?

Kemi nevoje te ecim ne karriere? Dihet… A behet shtepi-berja (home-making) paralelisht me ecjen ne karriere, qofte femer apo mashkull? Lehtesuar mjeshterisht nga Suela Tuci vijne tre Zonja (po, me Z te madhe) dhe ndajne pershtypjet e tyre nga nje pune mbi nje vjecare me veten. Jam e bindur, secila nga te 4-rta, mund te jete nje Coach per ju, me info e praktike te suksesshme, te tera jane home-makers paralelisht edhe staf i larte. Secila nje shkolle me vete. Degjim te kendshem, Miqesisht Elida

Read More »

Ep 163 Ka funksion BNj ne kompani?

Tre jane pyetjet me te cilat merem kete episod: Cfare quhet “funksion i Burimeve Njerezore”? A “lirohen” ndonjehere nga pergjegjesite ndaj rritjes se biznesit permes njerezve, vete krijuesit apo drejtuesit e bizneseve? A mund te behet detyra e BNj nga dikush qe nuk eshte i motivuar (i pa paguar mire :-() nga CEO? Ndiqni kete episod si pjese te serise nga 158 deri 162. Nese doni te mjeshterzoheni ne burimet Njerezore, me shkruani. Tani jemi para dy moduleve: vendosja e objektivave dhe vleresimi i performances. Shihemi andej, Miqesisht, Elida

Read More »

Ep 162 Onboarding, pjese kyc e rekrutimit

A e dini qe nje ne kater procese rekrutimi deshton pasi ka kaluar cdo pjese te njohur te procesit te rekrutimit? Pasi eshte vendosur dhe lidhur i porsa punesuari me skuadren ku do punoje? Bile, edhe pasi i jane dhene tre muaj per te vertetuar qe eshte i duhuri? Mbetet mire vendosja, dhe mire pritja, dhe mire pergatitja e te sapo punesuarit si pjese e detyres se funksionit te Burimeve Njerezore (pra, qofte ne post detyre te deklaruar si Burime Njerezore, qofte kur ky funksion kryhet nen nje pozicion tjeter, rendom, si administrate, sekretari, vete drejtues linje, etj) Kjo eshte

Read More »

Ep 161 Pyetje per rekrutimin

Disa qe kane degjuar per sa bejne Burimet Njerezore gjate rekrutimit, specifikisht sa une kam folur ne tre podcastet e kaluara, me kane cuar keto pyetje: (Dhe ishin pothuajse ne te njejten linje pyetjesh) A eshte percaktues roli i BNj ne proces? Cfare do te thote te mos jesh arrogant ne proces por te kesh ne dore administrimin e tij? A kane te njejten peshe ne panel antaret perzgjedhes dhe kandidatet kur percaktohet kalendari i takimeve? Po nese ka perplasje, kush merr perparesi per BNj? Keto, ne 6 minuta 🙂 Miqesisht,

Read More »

Ep 160 Recruitment part 3

In short in this episode: We are still on the Module IloveHR, Coaching HR RECRUITMENT, part 3: THE INTERVIEWING PANEL (Past podcasts were on): Part 1 (ep 158) : The role of the CEO/supervisor Part 2 ep 159): The start of the process by HR_ pauses in the process and ACTS Part 3: The Interviewing Panel In the third part: THE INTERVIEWING PANEL The main questions I answer: What is the role of the interviewing panel? Why is it important to have a panel vs an individual HR in the interviews? How should HR see their role and the panel’s

Read More »

Ep 159 Coaching Burime Njerezore, 2

Pershendetje me kete pjese te dyte te shenimeve nga trajnimi qe po bejme te Coaching M’eliden: Rekrutimi Pasi jemi bere gati, ‘armatosur’ me sa na kerkohet nga a. situata ku ndodhet biznesi (industria, sektori dhe gjithe ekosistemi) b. nevoja specifike e ‘gatshme nga tregu’ apo me deshiren e proceduren e gatshme te ‘ndertohet’sipas nevojes c. karakteristikat indentifikuese (personality traits) te munguara qe duam te sjellim ne skuadren tone Cfare eshte me tej? Ketu Burimet Njerezore ndalon dhe ACTS! A nuk duket si kontradikte, midis asaj qe na kerkohet, shpesh, ‘urgjent’ dhe keshilles per te marre kohen e duhur per te

Read More »

A Jeni Gati për të Filluar?

Kaloni Këtë Pyetësor të Shpejtë për të Parë se Cili nga Programet Tona Eshtë i Duhuri për Ju

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login

X