Articles

Ep # 64 Si e kerkojme punen perfekte?

A jemi ne punen e duhur apo ne kerkim? Nese do te duhet te zgjidhnim rrugen qe na con midis punes perfekte dhe qe heret ne jete, cfare prinderimi duhet te marrim? Disa pyetje e pergjigje qe i adresojme ne kete interviste, mendimet tuaja mese te mirepritura, Miqesisht, Elida

Read More »

Ep #63 Hapa kryesore per edukimin financiar te te rinjve-Kredia?

A japim prinderimin e duhur kur iu themi te rinjve kur jane akoma ne shtepi me ne: Mos kontribuoni me pagese ne shtepi, sa jeni te ne, si prinder ju nuk paguani gje! Jepni gjithe rrogen ne shtepi sa kohe jeni me ne, dhe blerja e shtepise suaj per te ardhmen, eshte detyra jone, si prinder? Ne cilen kategori hyni ju (apo prinderit tuaj nese je nje i ri/re qe banon me prinderit)?

Read More »

Ep #62 Kush duhet te jete pjese e network-ut tend ne karriere? (Pjesa 2)

A eshte e mjaftueshme ideja e mrekullueshme per ecjen ne karrieren tende? Cilat jane shprehite dhe aftesite e reja qe duhet te fitosh me qellim qe t’ia dalesh? A je ne network-un e duhur te njerezve per zhvillimin ne karrieren tende? Programi Vepro ACT eshte nje nga programet tona qe synon t’ju ofroje pjesemarresve mjete, aftesi, rrjete dhe kontaktet e duhura per zhvillim. Na kontaktoni ne emi-cc@emi-cc.com per t’u bere pjese te ketij networku me njerez qe mendojne e veprojne si ju. Mire se te vini, Shihemi online, Miqesisht, EMI-CC Team

Read More »

Ep #61 Pse Network-u Eshte i Domosdoshem Ne Karriere? (EMI-CC Club)

A eshte e mjaftueshme te kesh nje ide te mrekullueshme per ecjen ne karrieren tende? A duhet te fillosh te investosh me planifikim dhe zbatim te menjehershem? A duhet te fillosh te ndertosh shprehi e aftesi te reja me qellim qe t’ia dalesh? PO, po dhe po per te gjitha. Dhe prape, te mungon nje grup qe mund te te nxise kur ti bie, te te ndihmoje kur ti ke nevoje, te te jape ekspertize e te marre prej teje sherbimet e idese tende te vena ne praktike?Kete network ne e kemi te EMI-CC club dhe duam t’a veme ne

Read More »

Ep #60 A Duhet një Konsulent për Karrierën apo Mjafton Cfarë Di Vete?

Ep # 60 and yesterday we rank in the top 5 podcasts in Albanian by the article in the prestigious “Business Magazine Albania”; Thank God for this and all the 13 months of work with so many partners and collaborators! More in: https://businessmag.al/a-e-dinit-qe-ekzistojne-podcaste-edhe-ne-gjuhen-shqipe-ja-cilet-jane-5-prej-tyre/ Whereas in Episode 60 you can find: -What should we see in a consultant BEFORE we choose one? -What should a consultant see before starting to work with a client? -How does the consultancy work in Albania? Our ideas expressed in this interview/talk with a journalist, your opinions, more than welcome in your comments here or in

Read More »

Ep # 59 Why to Join the program VEPRO-ACTs 7: 7 (Testimonies)

Ep # 59 First Three Reasons Why to Join VEPRO-ACTs 7: 7 (Testimonies) EMI – COACHING AND CONSULTING është një kompani e përkushtuar për t’u siguruar njerëzve ambiciozë mekanizma dhe instrumente edukative dhe praktike që të jenë të frytshëm në tregun e punës. Mjetet tona janë PTTP (Programi i Trajnimit për Tregun e Punes, shiko episodin 58) dhe VEPRO-ACTs 7:7 (ky episod, #59). Ju mund të dëgjoni ketu disa nga përgjigjet prej klientëve tanë ku dëshmojnë se pse duhet t’i bashkoheni këtij programi: • ndryshimi në pikëpamjen e tyre mbi botën? • Ndryshimnë rritje i karrierës së tyre, sipas fitimit

Read More »

Ep # 58 Puna jonë me një Profesioniste në Udhëkryq Karriere? (PTTP)

The Labor Market Training Program (PTTP) is a program that is customized to the needs of each individual working in person, one by one, or online via “Coaching with Elida ” ((http://emi-cc.com/emiclientarea/)) The aim is to equip each person receiving the program with income-enhancing mechanisms and instruments, with a newly created professional long-term portfolio and a fuller lifestyle of giving back to society. More at http://emi-cc.com/services/ Programi i Trajnimit të Tregut të Punës (PTTP) është një program i përshtatur me nevojat e secilit individ që merr coaching me Eliden (http://emi-cc.com/emiclientarea/) personalisht, një nga një, ose online nga interneti. Qëllimi eshte

Read More »

Ep #57 Dhjete zgjedhjet me te mira per Universitetin ne Shqiperi?

Miq, është verë, koha kur shumë adoleshentë vendosin për një kthesë shumë të rëndësishme të jetës: universiteti ku do të fillojnë autostradën e karrierës së tyre. Në një intervistë me Artan Hoxha, presidentin e Kolegjit të Universitetit të Biznesit në Tiranë, ne i drejtojmë këto pyetje: 1. Si të zgjidhni në cilin universitet të shkoni? 2. Cilat kritere e bëjnë një universitet një platformë të sigurt nga gjimnazi në tregun e punës? 3. shouldfarë duhet të bëjmë para se të regjistrohemi në një universitet? 4. Cfarë duhet të shmangim në procesin e regjistrimit? 5. A është arsimi universitar më i

Read More »

Ep #56 Me Felicita Jakoel – Ambasadoren e Kombit Shqiptar ne Bote

The second meeting with Mrs. Jakoel where we talk about: 1. What makes Albania close to Israel today and why is Felicita’s heart so strong in wanting to make Albania known? 2. Is there a parallel between Israel and Albania in terms of the labor market and the education system for it? 3. What are some attributes of Mrs Jakoel to make her an excellent mentor for some of our listeners? 4. Some books or routines that make a successful lady, like tips for anyone? Wishing you a pleasant hearing, amicably, Elida Takimi i dytë me znj. Jakoel ku flasim

Read More »

Ep #55 From Albania to Israel, lessons from an Ambassador

The first part of the interview with Mrs. Felicita Jakoel, Hope you enjoy it as much as did talking with her. In this episode, one can find answers for : 1. Is there any parallel between the 1991 and 2019 phenomena of Albanians leaving Albania? 2. How did the Albanian Hebrews settle in Israel related to their Albanian schooling and work experience? 3. What can one learn from the new life start in the second country? And more… Please leave your opinions regarding your experience in starting your life in the new country you have decided to live. Miqesisht, Elida

Read More »

A Jeni Gati për të Filluar?

Kaloni Këtë Pyetësor të Shpejtë për të Parë se Cili nga Programet Tona Eshtë i Duhuri për Ju

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login

X