Articles

Ep #67 Prapë Gjenerata Kiu-Fiu? Në botë e në Shqipëri tashmë…

Jemi ne nje seri specifikisht per te rinjte e lindur pas viteve 90 te shekullit te kaluar ne Shqiperi. Cfare karakteristikash kane te perbashketa me bashkemoshataret e tyre ne bote? A jane shenjuar nga koha kur linden, ne kaperthyerjen midis dy sistemeve katerciperisht te ndryshem? Cfare i ben te jene kaq te afte ne njohuri dhe talente dhe kaq te paplotesuar ne rrafshin profesional e monetar? Disa ide te miat nga pervoja ime me kete brez dhe prinderit e tyre, bekim te jesh mes tyre 🙂

Read More »

Ep #66 Cila është Gjenerata Kiu-Fiu? Një Sukses prej Tyre!

Nuk di kujt i kujtohet personazhi “Kiu-Fiu” nga nje film i vjeter shqiptar? E luante nje aktor nga Durresi… Uroj tju jete kujtuar, ishte nje personazh i spikatur qe ne baze te fjaleve te tij : “quhem Kiu po me thone Kiu-Fiu sepse cdo kurs/trajnim qe vjen ne ndermarrje e marr une” Dhe atij i shkoi jeta neper trajnime! Ishte shume interesant por po kaq interesante eshte paralelja qe une gjej midis ketij personazhi dhe brezit te ri te ketij shekulli, ose me sakte, te lindurve pas viteve 90 te shekullit te kaluar. Me shaka, i quaj brezi ose gjenerata

Read More »

Ep #65 Ja, Pak Coaching, e Shtuna e Suksesshme, Para Termetit!

Ishte data 21 shtator kur filluam te Shtunen e Suksesshme te shtatorit, dhe vazhduam deri ne 16.05 kur te gjithe ndjeme lekundjen e forte shkundese. Pastaj? Disa vrapuan shpejt drejt daljes, (ishim ne kat te katert te nje hoteli ne qender te Tiranes), dhe kush me pare e kush me vone, arritem te trotuari jashte, se bashku me te akomoduarit e tjere ne hotel. Pasi morem vesh qe ishin te afertit tane mire, menjehere prape biseda u kthye te cfare po mesonim ne sminarin mujor, keshtu jemi ndertuar 🙂 Mund te ndiqni disa minuta sepse tema ishte Truri Yne- si

Read More »

Ep # 64 Si e kerkojme punen perfekte?

A jemi ne punen e duhur apo ne kerkim? Nese do te duhet te zgjidhnim rrugen qe na con midis punes perfekte dhe qe heret ne jete, cfare prinderimi duhet te marrim? Disa pyetje e pergjigje qe i adresojme ne kete interviste, mendimet tuaja mese te mirepritura, Miqesisht, Elida

Read More »

Ep #63 Hapa kryesore per edukimin financiar te te rinjve-Kredia?

A japim prinderimin e duhur kur iu themi te rinjve kur jane akoma ne shtepi me ne: Mos kontribuoni me pagese ne shtepi, sa jeni te ne, si prinder ju nuk paguani gje! Jepni gjithe rrogen ne shtepi sa kohe jeni me ne, dhe blerja e shtepise suaj per te ardhmen, eshte detyra jone, si prinder? Ne cilen kategori hyni ju (apo prinderit tuaj nese je nje i ri/re qe banon me prinderit)?

Read More »

Ep #62 Kush duhet te jete pjese e network-ut tend ne karriere? (Pjesa 2)

A eshte e mjaftueshme ideja e mrekullueshme per ecjen ne karrieren tende? Cilat jane shprehite dhe aftesite e reja qe duhet te fitosh me qellim qe t’ia dalesh? A je ne network-un e duhur te njerezve per zhvillimin ne karrieren tende? Programi Vepro ACT eshte nje nga programet tona qe synon t’ju ofroje pjesemarresve mjete, aftesi, rrjete dhe kontaktet e duhura per zhvillim. Na kontaktoni ne emi-cc@emi-cc.com per t’u bere pjese te ketij networku me njerez qe mendojne e veprojne si ju. Mire se te vini, Shihemi online, Miqesisht, EMI-CC Team

Read More »

Ep #61 Pse Network-u Eshte i Domosdoshem Ne Karriere? (EMI-CC Club)

A eshte e mjaftueshme te kesh nje ide te mrekullueshme per ecjen ne karrieren tende? A duhet te fillosh te investosh me planifikim dhe zbatim te menjehershem? A duhet te fillosh te ndertosh shprehi e aftesi te reja me qellim qe t’ia dalesh? PO, po dhe po per te gjitha. Dhe prape, te mungon nje grup qe mund te te nxise kur ti bie, te te ndihmoje kur ti ke nevoje, te te jape ekspertize e te marre prej teje sherbimet e idese tende te vena ne praktike?Kete network ne e kemi te EMI-CC club dhe duam t’a veme ne

Read More »

Ep #60 A Duhet një Konsulent për Karrierën apo Mjafton Cfarë Di Vete?

Ep # 60 and yesterday we rank in the top 5 podcasts in Albanian by the article in the prestigious “Business Magazine Albania”; Thank God for this and all the 13 months of work with so many partners and collaborators! More in: https://businessmag.al/a-e-dinit-qe-ekzistojne-podcaste-edhe-ne-gjuhen-shqipe-ja-cilet-jane-5-prej-tyre/ Whereas in Episode 60 you can find: -What should we see in a consultant BEFORE we choose one? -What should a consultant see before starting to work with a client? -How does the consultancy work in Albania? Our ideas expressed in this interview/talk with a journalist, your opinions, more than welcome in your comments here or in

Read More »

Ep # 59 Why to Join the program VEPRO-ACTs 7: 7 (Testimonies)

Ep # 59 First Three Reasons Why to Join VEPRO-ACTs 7: 7 (Testimonies) EMI – COACHING AND CONSULTING është një kompani e përkushtuar për t’u siguruar njerëzve ambiciozë mekanizma dhe instrumente edukative dhe praktike që të jenë të frytshëm në tregun e punës. Mjetet tona janë PTTP (Programi i Trajnimit për Tregun e Punes, shiko episodin 58) dhe VEPRO-ACTs 7:7 (ky episod, #59). Ju mund të dëgjoni ketu disa nga përgjigjet prej klientëve tanë ku dëshmojnë se pse duhet t’i bashkoheni këtij programi: • ndryshimi në pikëpamjen e tyre mbi botën? • Ndryshimnë rritje i karrierës së tyre, sipas fitimit

Read More »

Ep # 58 Puna jonë me një Profesioniste në Udhëkryq Karriere? (PTTP)

The Labor Market Training Program (PTTP) is a program that is customized to the needs of each individual working in person, one by one, or online via “Coaching with Elida ” ((http://emi-cc.com/emiclientarea/)) The aim is to equip each person receiving the program with income-enhancing mechanisms and instruments, with a newly created professional long-term portfolio and a fuller lifestyle of giving back to society. More at http://emi-cc.com/services/ Programi i Trajnimit të Tregut të Punës (PTTP) është një program i përshtatur me nevojat e secilit individ që merr coaching me Eliden (http://emi-cc.com/emiclientarea/) personalisht, një nga një, ose online nga interneti. Qëllimi eshte

Read More »

A Jeni Gati për të Filluar?

Kaloni Këtë Pyetësor të Shpejtë për të Parë se Cili nga Programet Tona Eshtë i Duhuri për Ju

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login

X