Articles

Ep #101 Diary, week 13: AntiCoronaTimes 11 June 2020, me Mark Crawford

With someone from our “national wealth.” Why do I call them that? Because they build and successfully run bold ventures in our ecosystem, where sometimes it is played with rules and sometimes not. Because they have chosen to establish these enterprises, small, medium or large, in Albania, creating jobs for Albanians who live in Albania. Because they constantly build and develop staff and individuals who are successful for their enterprises, they are also building leaders of our future, giving them the message that: We make Albania all together, working and persevering to be successful each in the field of their

Read More »

Ep #100 Diary, week 12: AntiCoronaTimes, 1 June 2020

Miq, me kedo te ri apo te re qe do te jete aktiv/e dhe jo reaktiv/e ndaj ndryshimeve te tregut te punes, dhame kete trajnim te dyte falas online ne oren javen e dyte te nisjes se jetes ‘normale’, pa kufizime policore prej koronavirusit. Axhenda:(a) Trajnim, CV, Cover letter, intervitim; (b) pyetje pergjigje, dhe (c) shkembim informacioni te nevojshem.Shenim: edhe pse Fb ua solli falas dhe live, cuditerisht, me te shumtit ishin te punesuar, dhe punekerkuesit (qe gabimisht vetequhet te papune) ose qendruan ne minorance ose jo aktive, Ju qe e degjoni, cojani dikujt qe ju mendoni ka nevoje per

Read More »

Ep #99 Pesë ‘SEPSE’ me Gerti Boshnjakun!

Me me te miret e tregut shqiptar, me ata qe i quaj me respekt “pasuri kombetare” e jona. Pse? Sepse ata jane te afte te ndertojne dhe drejtojne me sukses sipermarrje te guximshme ne ekosistemin tone, ku here luhet me rregulla e here jo. Sepse kane zgjedhur qe keto sipermarrje, te vogla, te mesme apo te medha, t’i bazojne ne Shqiperi, duke krijuar vende pune per shqiptare e shqiptare qe qendrojne ne Shqiperi. Sepse ndertojne dhe zhvillojne vazhdimisht stafe dhe individe qe jane te suksesshme per sipermarrjet e tyre, po njekohesisht ndertojne drejtues te te ardhmes sone, duke iu dhene

Read More »

Ep #98 Te kthehesh nga ke ardhur?(Te lesh Tiranen?)Pj 1

Dy biseda rreth situates sot dhe disa mendimeve me nje gazetare dhe nje ekspert ekonomie. Kjo pjese jep disa ide qe ndofta nuk jane shume te mirepritura nga shumica. Per shembull: Cilat jane ato pune qe kane humbur, per fare? A eshte Tirana nje vend i lidhur me punesimin si me pare apo vete puna eshte de-gjeografizuar? A eshte per te gjithe puna online apo jo? Ku eshte me mire tani te kerkojme te punesohemi? Pse mos ndihma ndaj brezit prej 14-44 vjec, eshte ne fakt vrasje e te ardhmes, e shpreses se gjithe shoqerise? Keto dhe shume te tjera,

Read More »

Ep #97 Dil Nga Kriza qe pa filluar ajo duke Vepruar-(ACTS 7:7)…

Per profesionistet ne udhekryq, per ata qe mund te humbasin punen ose pjese te saj, po ndaj hap pas hapi nje ushtrim qe mund tju ndihmoje ne kalimin ne nje mendesi suksesi, para se kriza te ulet kembekryq mes nesh.Me shkruani ne komente nese, sa dhe si ju ndihmon, dhe shpendajeni nese dikush mendoni mund te perfitoje si ju,Miqesisht,

Read More »

Ep #95 Si Po Dalim Nga Karantina?

Jemi ne diten e pare te majit 2020. Kush e kish menduar qe do te gezonim qe ‘lejohemi’ te fillojme te dalim ne pune? Ne kete episod bie nje pjese nga nje trajnim me individe pjesetare ne eventin tone tremujor Kapela, qe e perkthyer ne terma te tjere, eshte ardhja bashke e atyre qe mbajne ‘kapelen’ tone, mendesine e te punuarit fort dhe mencurisht, pavaresisht koherave qe jetojme. Eshte nje 18 minutesh, pasi e ndiqni, do te merrni: Si duhet te pergatitemi per daljen nga karantina? Cilat do te jene realitetet e reja te pas-karantines ne tregun e punes? Ku

Read More »

Ep #94 Sa po na Dëmton në Karrierë Koronavirusi?

Ne serite e kaluara te podcasteve, folem per cfare po na vjen prej karantines, dhe specifikisht kush jane ata qe po ia dalin mbare dhe mesime qe mund te marim prej tyre. Ne kete podcast ndaj me ju cfare po ndodh pas nje kohe kaq te gjate ne kete distancim social ne bizneset qe po dalin te suksesshem, bazuar mbi pervojen e ketyre diteve. Theksin ne punen tone tani e kemi vene ne evitimin e efekteve negative te ngarkeses te pazakonte emocionale mbi stafet e larta qe punojne drejtperdrejte me CEOt apo pronaret-administratore. Nuk eshte e lehte sidomos duke pasur

Read More »

Ep #93 Ja Ata, që u Bën Mirë Kjo Kohë E Keqe! Pjesa 3

Pasuria jone kombetare! Kush eshte? Ata qe une i quaj “pasuri kombetare” jane klientet-miq te mi qe drejtojne kompani, organizata e istitucione me peshe madhore ne ekonomine e politiken tone. Puna me ta, ne pergjithesi eshte sfiduese si pervoje e shkelqyer dhe nxenje e vazhdueshme. Mendoni sa me sfidante eshte kete periudhe, kur ekonomia dhe jeta kane marre nje ‘stop ne vend’. Kur u gjenden ne nje udhekryq te paparashikuar dhe te menjehershem pas ‘rehatimit ne vend’ te pas termetit te tmerrshem! Udhekryq kur duhet te mendosh me jo per vete (vetem), por per te gjithe ate armate punonjesish qe

Read More »

Ep #92 Kujt i bën mirë kjo kohë e keqe? Pjesa 2

… (vazhdim nga ep #91)… Ne fakt sapo kam pershkruar nje sipermarres te vogel, te mesem apo te madh ne tregun e punes. Dike qe  eshte ne cdo kohe pergjegjes per rrogen e vet, per te ardhuart e veta. Jane kjo kategori njerezish qe keto “kohe te keqia” , jane pak a shume ne ujrat e tyre. Atyre vazhdimisht ju duhet te dalin me strategji te reja per te krijuar vlere per njerezit prane tyre. Jane ata qe adoptohen ne cdo situate dhe vetem mesojne nga kohet e frikshme, dhe pershtaten, dhe pershtaten dhe ia dalin te krijojne vlere dhe

Read More »

A Jeni Gati për të Filluar?

Kaloni Këtë Pyetësor të Shpejtë për të Parë se Cili nga Programet Tona Eshtë i Duhuri për Ju

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login

X