Articles

Ep #27: Si te planifikojme 2019? Miqesisht, Elida

And the new year is coming. We, the majority, hurry to plan it out. We want to continue with what we started in 2018. We want to be better in our leading capabilities. We want to be better persons for our families and our staff, and friends. Is it possible? We believe yes, we have planning sessions during all the year, but the ones in January deal exactly with these issues. do join us by sending an email to emi-cc@emi-cc.com Dhe po vjen viti i ri. Ne, shumica, nxitemi ta planifikojmë. Ne duam të vazhdojmë me atë që kemi filluar

Read More »

Podcast Episode #26 Puna – si prindërojnë Shqiptarët? Miqesisht, Elida

Kjo është një bisedë që u bë menjëherë pas krijimit të qeverisë Rama 2 dhe kishte ndryshime në përbërjen dhe strukturën e qeverisë, për shembull, Ministria e Punës u zhduk dhe funksionet e saj u cuan ne një tjetër mega-ministri. Ne diskutojmë me gazetaren në këtë intervistë që qeveritë vijnë dhe shkojnë, por institucioni familjar mbetet dhe mbizotëron në edukimin e fëmijëve edhe për qëndrimin ndaj punës. Theksoj se ne, si prindër duhet të mbështesim fëmijtë tanë duke i inkurajuar ata që të krijojnë dhe mbajnë ato aftësi jetësore që lidhen me suksesin në tregun e punës dhe veçanërisht theksoj,

Read More »

Podcast Episode #25 Puna-nder e detyre si ne kohen e Enverit? Miqesisht, Elida

  Çfarë duan vërtet studentët në protestën e tyre, po dhe ata që janë protestues pasivë? Nëse lexohen brenda linjave të kërkesave dhe gjatë bisedave të tyre (si përfaqësues joformalë të grupit të madh, por shumë të zëshëm dhe të artikuluar mirë) ata duan këto: Ata duan të jetojnë më mirë Ata duan të mësojnë në kushte të mira Ata duan të punojnë në kushte të mira dhe  në profesionin e studimeve të tyre Ata duan një të ardhme si e gjithë Evropa. Ata duan veprime, jo fjalë boshe pa vepra, Ata duan të ndërtojnë dhe të jetojnë me dinjitet,

Read More »

Podcast Episode #24 Protesta si komunikim i munguar? Miqesisht, Elida

EMI – Coaching and Consulting is a company dedicated to providing ambitious people with educational and practical mechanisms and instruments to be fruitful in the work market. One of our tools is A.C.T that stands for Articulate, Communicate and Take Action. Taking a lesson from the ongoing protests of the students all over Albania, I discuss the question: What happens when COMMUNICATION is missing? In the analogy with the protests, (where their requests are clearly ARTICULATED, and the students have TAKEN to the streets), the missing link of the COMMUNICATION in the workplace, actually brings “protests” that clearly translate into

Read More »

Podcast Episode #23 Interview in Bratislava? Miqesisht, Elida

It is a warm discussion actually between two friends, she is a Slovak academic that happens to be one of the best bankers! A lot of lessons to learn from her on how to become a top-notch professional and raise a great family, in the time of the transition from a post-communist country to what Slovakia is today in EU. I hope you enjoy it as much as I did while interviewing her! Kjo është një bisede e ngrohtë në të vërtetë midis dy mikeshash, ajo është një akademike sllovake që ndodh të jetë një nga bankieret më të mira!

Read More »

Podcast Episode #22 R U Smart with your people? Miqesisht, Elida

For the podcast in iTunes   Whoever is in business has a need to always better manage their people. Not everyone has the financial means to pay one human resources individual. We try to fill this need. Which tasks are becoming a burden to you? If you have someone that actually does this function among other tasks (normally the general secretary, the administration manager, etc.) we coach this person to better perform the HR function at the present workload, and prepare her/him for the future upcoming other aspects of getting the best out of the human asset in business. If

Read More »

Podcast Episode #21 Coaching in Albania? Miqesisht, Elida

Part two of a talk/interview on how a coach works in Albania with the businesses Give it a listen! Visit us at http://emi-cc.com/ to see what we offer. Pjesa e dytë e një bisede / interviste për mënyrën se si një trajner punon në Shqipëri me bizneset Degjim te kendshem! Na vizitoni te http://emi-cc.com/ per t’u njohur me cfare ne ofrojme

Read More »

Podcast Episode #20 Trajner apo Coach? Miqesisht, Elida

A trainer or a coach? Should a businessman in Albania seek for a business consultant? Why is it important? What must we be looking for in a good coach? Give a listen to this interview of 2016 in one of the national TV, your ideas welcome 🙂   Një trajner apo Coach/stërvitës? A duhet një biznesmen në Shqipëri të kërkojë një konsulent biznesi? Pse është e rëndësishme? Çfarë duhet të kërkojmë në një Coach/stervites të mirë? Mund te degjoni kete interviste te 2016 ne nje TV kombetar, idete tuaja mese te mirepritura!      

Read More »

Podcast Episode #19 Unchain my feet! Miqesisht, Elida

I share in this episode my opinion from the work with my clients, on some ideas on a self-destructing and self-distracting phenomenon, what I can “roping your feet”. By listening  to it, you can find: First, what forms of “self-chaining” our feet apply? Is it something that is imposed on us or we do or ourselves? Two most obvious forms of self-obstruction as a result of tying our feet How to understand that you are doing this to yourself? How to break this disadvantageous spiral of hindering your progress and implement what you have decided to do with your life

Read More »

Podcast Episodi #18 Stress – Made in Albania! Miqesisht, Elida

I share with you the case of a lady just joining our program and focusing on her main need: to de-stress in the work market. Is our stress, a self-made one? Is our stress unique as connected to the country, the Balkans (?), the Mediterranean(?), to ourselves (?), that we say often this is again our label, made in Albania stress! Stress as an ever found phenomenon in our work market tends to mark someone as a success or as a failure at what she/he does. Being overly stressed or being mentally overwhelmed is what the majority of our clients complain

Read More »

A Jeni Gati për të Filluar?

Kaloni Këtë Pyetësor të Shpejtë për të Parë se Cili nga Programet Tona Eshtë i Duhuri për Ju

Copyright © 2011–2020 EMI-CC Coaching and Consulting. All Rights Reserved.

Login

X